ACASA 

STUDII

STUDENTI

DEPARTAMENTE

RESEARCH CENTRES

Calitate

DIVERSE

ISB-INMA TEH Symposium

Ingineria Produselor Alimentare – IPA

Competente de specialitate

Pe parcursul celor 4 ani de studiu, studentii care urmeaza aceasta specializare isi vor insusi cunostintele si aptitudinile necesare pentru a capata urmatoarele competente de specialitate:

  • Analiza calitativa si cantitativa a produselor alimentare;
  • Analiza integrata biochimica si chimica a subsistemelor implicate in tehnologiile generale din industria alimentara;
  • Intelegerea, dimensionarea si exploatarea tehnologiilor si controlului in industria carnii, laptelui, fermentativa si extractiva, panificatiei;
  • Capacitatea de a exploata liniile tehnologice de prelucrare a produselor alimentare;
  • Exploatarea aparaturii utilizate in controlul fitosanitar al produselor alimentare;
  • Cunoasterea politicilor și strategiilor globale de securitate alimentara;
  • Analiza ai sinteza structurala a echipamentelor din industria alimentara;
  • Capacitatea de a pregati si realiza un control in industria alimentara;
  • Cunoasterea legislatiei si a directivelor aferente protectiei consumatorilor;
  • Inovarea in sfera tehnologiilor din industria produselor alimentare.
IPA_1 IPA_2