UPB - FISB logo

Dragi studenți,

Sistemele Biotehnice sunt acele sisteme tehnice care lucrează cu materiale biologice și le procesează în vederea obținerii de hrană sau pentru protejarea mediului de viață, având la bază impunerea tehnologiei ca instrument de asigurare a nevoilor alimentare ale lumii. Ele sunt, totodată, acele sisteme agricole în care plantele se dezvoltă fără prezența solului sau de manipulare a organismelor vii prin aplicarea Științei și ingineriei în scopul de a credea produse utile oamenilor.

Departamentul Sisteme Biotehnice formeaza si pregateste ingineri prin programele sale de:

 Studii de licenta:
        Informatica Aplicata in Ingineria Mediului (IAIM)
        Mecatronica Sistemelor Biotehnice (MSB)
        Ingineria Produselor Alimentare (IPA)
        Masini si Instalatii pentru Agricultura si Industria Alimentara (MIAIA)

Studii de masterat:
        Cercetare, Proiectare, Testare Sisteme Biotehnice (CPTSB)
        Ingineria si Managementul Sistemelor Biotehnice (IMSB)
        Inginerie si Management in Protectia Mediului (IMPM)
        Tehnologii Avansate in Industria Alimentara (TAIA)

       

Rata de reusita la angajare a absolventilor nostri este una foarte ridicata, acestia fiind apreciati de companii importante precum New Holland, CLASS, John Deere, IPSO sau URBAN.

In cadrul Centrului de Cercetare al Departamentului, CCDSB, se pune un accent deosebit pe cercetarea stiintifica desfasurata în laboratoare moderne.

Colaborarea
cu institutii similare pe plan national si international vizeaza organizarea în comun de programe de studii, derularea de proiecte de cercetare, mobilitati pentru cadre didactice si studenti, cat si activitati de compatibilizare a curriculei.