Admitere 2019 la ISB
Universitatea Politehnica din Bucuresti, Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice
Mecatronica si Robotica – Ingineria Mediului – Ingineria Produselor Alimentare – Inginerie Mecanica
Festivitatea de deschidere a noului an universitar 2019-2020:
Luni, 23 septembrie 2019, in AULA UPB, cu începere de la ora 10:00.
Numarul de locuri pe facultati este limitat. Pentru facultatea ISB sunt disponibile 65 locuri
Pentru a facilita accesul in sala, studentii sunt rugati sa vina cu aproximativ 20 minute mai devreme.
Studentii de anul I sunt invitati luni, 23 septembrie 2019, la festivitatea de deschidere pe facultate a anului universitar, in sala AN-017, ora 13:00.

Admiterea altfel la ISB
Motivaţie: discuţie liberă cu echipa noastră (max. 20 puncte);
Competenţe: calificativele tale din liceu la competenţele digitale şi lingvistice îţi pot aduce încă 20 puncte;
Un test grilă simplu: ai luat BAC-ul, sigur treci testul → 5 întrebări ușoare de analiză matematică + 5 întrebari la fel de ușoare din ce alegi: geometrie şi trigonometrie, sau fizică, sau chimie organică, sau economie (max. 50 puncte) (poti intra aici pentru a face o simulare de test);
10 puncte le ai de la noi;
Te înscrii, dai testul pe loc, discutăm şi ai aflat deja punctajul. Contează şi BAC-ul (20%). Deci, media ta finală va fi:
(punctaj/10) ∙ 0,8 + nota BAC ∙ 0,2
La final, punctele tale se centralizează pe o fişă ca cea de aici.
Avantajele tale ca student la ISB
Nu eşti din Bucureşti? La ISB ai sigur loc în cămin în anul I. Dacă “treci clasa”, vei sta în cămin până în anul IV … apoi şi la master.
Conducere auto gratuită, categoriile B şi CE (pentru studenţii de la Inginerie Mecanică);
Burse de studiu şi/sau de merit;
Burse şi ajutoare sociale, pentru studenţii cu situaţie materială dificilă;
Posibilitatea de a studia un semestru sau un an la universităţi din Uniunea Europeană, prin programul Erasmus;
Posibilitatea de a obţine diplomă dublă (colaboram cu INSA Franţa);
Acces gratuit la Internet (pentru studenţii căminişti);
Acces la reţeaua de biblioteci a universităţii;
Asistenţă medicală şi stomatologică gratuită.
Alege dintre specializarile noastre

Domeniul Mecatronica si Robotica
(Admitere 2019: 30 de locuri subventionate de la buget)
Specializări în acest domeniu:
- Mecatronica Sistemelor Biotehnice (MSB) – mecatronică / inteligenţă artificială pentru sisteme autonome
Prin disciplinele care se studiază, aceasta este singura specializare din ţară care asigură pregătirea simultană nu doar în domeniul mecatronicii “clasice”, dar şi în cel al inteligenţei artificiale pentru sisteme autonome.
Venim în întâmpinarea celei de a patra revoluţii industriale cu primul program din ţară – întocmit împreună cu Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ETTI) – care te va învăţa să aplici conceptele şi instrumentele moderne ale inteligenţei artificiale (Machine learning, Deep neural networks, Computer vision) pentru a proiecta echipamente mobile autonome pentru sisteme biotehnice şi off-road. Ca inginer mecatronist, vei deveni de asemenea specialist în automatizarea sistemelor si liniilor tehnologice complexe din domeniul sistemelor biotehnice.
Pentru a-ţi asigura cele mai bune competenţe, cursurile sunt susţinute de profesori cu experienţă de la facultăţile cu care colaborăm, iar aplicaţiile se fac în laboratoare dotate cu tehnică de ultimă oră:
- un pachet de opt cursuri este asigurat de colegii noştri de la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei; în plus, vei beneficia de dotarea excelentă din laboratoarele acestei facultăţi;
- alte cursuri esenţiale pentru tine vor fi asigurate de colegii noştri de la facultăţile de Automatică şi Calculatoare, Inginerie Mecanică şi Mecatronică, Ingineria şi Managementul Sistemelor Tehnologice, sau Inginerie Electrică.
Testul grila pentru admitere va cuprinde 5 intrebari de analiză matematică + 5 întrebari din geometrie şi trigonometrie sau din fizică (la alegere).
Descarca pliantul acestei specializari!

Domeniul Ingineria Mediului
(Admitere 2019: 60 de locuri subventionate de la buget)
Specializări în acest domeniu:
- Ingineria Sistemelor Biotehnice şi Ecologice (ISBE);
- Informatică Aplicată în Ingineria Mediului (IAIM);
- Ingineria Dezvoltării Rurale Durabile (IDRD)
Alege să fii specialist în protecţia mediului şi vei învăţa să aplici principii inginereşti şi ştiinţifice pentru a îmbunătăţi calitatea apei, aerului, solului, a sistemelor biologice, pentru un mediu curat.
Testul grila pentru admitere va cuprinde 5 intrebari de analiză matematică + 5 întrebari din geometrie şi trigonometrie, sau fizică, sau chimie organică, sau economie (max. 50 puncte).

Domeniul Ingineria Produselor Alimentare
(Admitere 2019: 40 de locuri subventionate de la buget)
Ca specialist, vei şti să proiectezi tehnologii pentru a produce alimente sigure, savuroase şi sănătoase. Şi vei găsi un loc de muncă, pentru că în România industria alimentară este bine dezvoltată.
Diploma de absolvent al acestei specializări îţi dă dreptul de a accesa fonduri europene pentru dezvoltarea de firme în domeniul industriei alimentare.
Testul grila pentru admitere va cuprinde 5 intrebari de analiză matematică + 5 întrebari din geometrie şi trigonometrie, sau fizică, sau chimie organică, sau economie (max. 50 puncte).

Domeniul Inginerie Mecanica
(Admitere 2019: 35 de locuri subventionate de la buget)
Specializări în acest domeniu:
- Maşini şi Instalaţii pentru Agricultură şi Industria Alimentară (MIAIA)
- Sisteme de Transport Operaţional (STO);
Lipsa de specialişti în domeniul echipamentelor moderne din agricultură este foarte reală. De aceea, toţi absolvenţii acestui domeniu se angajează la reprezentanţele din România ale unor firme de top din lume precum Massey Ferguson, John Deere, New Holland, CLAAS, Valtra, Fendt şi multe altele.
În domeniul industriei alimentare, ca absolvent, poţi găsi un loc de muncă inclusiv la firmele în care studenţii noştri fac 3 luni de practică, precum VelPitar SA, PetFood Production, Spicul SA, RomPan, Avicola, Quadrant Amroq Beverages (Pepsico) şi lista nu se opreşte aici.
Te-ai hotărât să vii la noi?
Iată ce trebuie sa faci:
In primul rand, preinscrie-te acum pentru admitere aici (doar pentru admitere, etapa I): https://admitere.pub.ro/Admitere/user/signup; dacă te preînscrii online, vei beneficia de o reducere de 10%.
Vino apoi pana pe 16 septembrie în sala D-005 (la sediul facultăţii, corpul de clădire D), între orele 9:00 – 16:00. Pentru domeniul “Mecatronica si Robotica” te poti inscriere si la Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei, sala A03, între orele 9:00 – 15:00, în perioada 15 – 19 iulie (doar pentru admitere, etapa I).
Va trebui să ai la tine:
- diploma de bacalaureat în original sau, pentru absolvenţii din 2019 – adeverinta de absolvire;
- foaia matricolă în original sau adeverinţă cu mediile anuale la matematică, fizică, chimie sau economie;
- copie după certificatul de nastere şi cartea de identitate;
- adeverinţă medicală tipizată;
- 4 fotografii color 4:3, cu numele scris pe spatele fiecarei fotografii;
- chitanta de plată a taxei de înscriere de 125 lei (se elibereaza la momentul inscrierii); alternativ, plata se poate face şi la Banca Comercială Română sau la Banca Română de Dezvoltare, în contul Universitatea Politehnica din Bucuresti, IBAN RO42RNCB0723000506250270, CUI 4183199; la explicaţiile plăţii se menţionează NUMELE şi PRENUMELE COMPLET şi FACULTATEA la care se susţine concursul de admitere. În cazul plăţii la bancă, se va aduce la înscriere o dovadă în format letric a achitării taxei (de exemplu, extras de cont), având menţionate toate informaţiile de mai sus.
- dosar plic;
- pentru candidatii orfani de ambii parinti – copii legalizate după certificatele de deces ale părinţilor (necesare pentru scutire de taxa de înscriere);
- pentru candidatii care provin din case de copii sau centre de plasament – adeverinţă de la centrul de plasament (necesara pentru scutire de taxă de înscriere).
Te asteptam! Succes 🙂