Cele mai noi informatii pentru studentii ISB


Liste burse, licenta si master

IMPORTANT! Conform deciziei CA al UPB, media de bursa pentru studentii din anul IV se calculeaza anul acesta fara a lua in considerare nota de la practica (chiar daca aceasta exista).

Burse si alte forme de sprijin pentru studentii de la licenta si masterat

IMPORTANT! Dosarele pentru Bursele de Performanta pt anul univ. 2020-2021 se vor depune, la Secretariat, pana la data de 26.10.2020.


Pentru studentii restantieri sau cu diferente

Studentii care au diferente sau discipline restante din anii anteriori (pentru semestrul I) si nu se regasesc pe platformele Moodle si/sau Teams la aceste discipline, sunt rugati sa ii contacteze pe chat-ul de pe Microsoft Teams pe profesorii titulari ai acestor cursuri pentru a fi adaugati in grupurile aferente cursurilor. Termen: 19.10.2020


Ghiduri de accesare a platformelor online, pentru studentii UPB


Mesajul Decanului catre studentii ISB la inceputul anului universitar 2020-2021

Organizarea studiilor de licenta, masterat si doctorat in anul universitar 2020-2021

Studentii isi vor putea activa conturile de accesare a platformei online pe masura ce datele lor personale vor fi finalizate. Verificarea datelor personale si intocmirea contractelor de studii vor fi finalizate in cursul zilei de vineri, 02.10.2020.


Cazare septembrie 2020


Certificate absolvire cursuri pe platforma Coursera

Studentii facultatii ISB care urmeaza cursuri pe platforma Coursera si doresc echivalarea practicii, trebuie sa le finalizeze si sa primeasca certificat de absolvire pana pe data de 30 septembrie 2020. Certificatele trebuie transmise catre pe adresa de email secretariat_isb@upb.ro pana in data de 01 octombrie 2020. In cuprinsul emailului vor fi mentionate numele complet, specializarea si grupa.


Conditii de promovare

Toti studentii care nu indeplinesc conditii de promovare, conform Deciziei aprobate de catre Consiliul facultatii si, care doresc sa continue studiile in an special (sa repete anul ), in regim cu “taxa/disciplina”, trebuie sa trimita la Secretariat o cerere in acest sens.

Cererile se trimit pe adresa : secretariat_isb@upb.ro. Termenul de depunere a cererilor este 24 sept. 2020


Proiect ROSE - apel pentru studentii din anul I

Proiect ROSE - apel pentru studentii din anii II si IIIAnunt absolventi licenta/master

Absolvenţii promoţiei 2020 licenţă şi master îşi vor putea ridica adeverinţele de absolvire de la secretariatul facultăţii, de luni până joi, între orele 10:00 - 12:00.În acest scop absolventii vor depune proiectele de diplomă/disertaţie în format tipărit.


Absolvenţii promoţiei 2019 licenţă şi master îşi vor putea ridica diplomele începând de luni, 13.07.2020, din Rectorat (biroul Diplome, etaj 3, camera 307) numai cu programare la tel. 0214029639.

Platforma internationala Coursera,

Oferta cursuri gratuite pentru studentii ISB

Studentii facultatii ISB beneficiaza de oferta gratuita pentru cursurile oferite de platforma de invatare online Coursera. Cursurile trebuie finalizate pana in data de 30 septembrie 2020. Universitati de renume din intreaga lume ofera cursuri online si certificate/diplome de absolvire prin intermediul platformei Coursera. Predarea si materialul scris sunt, in majoritatea cazurilor, in limba engleza.

Studentii care sunt interesati vor trimite email pe adresa secretariat_isb@upb.ro, mentionand numele complet si grupa, respectiv cursul/cursurile de pe platforma Coursera pe care sunt interesati sa-l urmeze. Pentru a beneficia de gratuitate, inscrierea pe platforma Coursera se va face doar folosind link-ul primit de fiecare student ca raspuns la emailul trimis la secretariat.

IMPORTANT! Studentii care doresc sa beneficieze de aceasta oportunitate trebuie sa se inscrie pe platforma Coursera pana pe data de 31 iulie 2020, folosind contul de email alocat de universitate (@stud.isb.upb.ro; informatii privind accesarea contului de email).

La finalul perioadei studentii care au finalizat cursurile vor primi certificate de absolvire.

Studentii care au optat pentru unul sau mai multe cursuri pe aceasta platforma si le-au absolvit, vor fi recompensati prin echivalarea practicii din anul III (chiar daca studentii sunt din anii I sau II), sau prin acordarea unor puncte bonus la anumite discipline (in functie de ciclul de studii (licenta sau master) si de disciplina/disciplinele pe care le-au absolvit pe platforma Coursera).

Rapoarte cercetare II si IV

Rapoartele de cercetare II si IV pentru disertatie - de incarcat pe platforma isb.curs.pub.ro pana pe data de 22 mai 2020. Rapoartele de cercetare NU se incarca pe platforma studenti.pub.ro!

Raportul II de cercetare se va incarca la disciplina "Cercetare stiintifica 2", iar Raportul IV de cercetare - la disciplina "Cercetare stiintifica, practica si elaborare disertatie".

Hotarari CA privind modalitatea de desfasurare a activitatilor didactice, a practicii si de evaluare a studentilor, pe perioada starii de urgenta

Apel achizitie - proiect ROSE

Stimati colaboratori-furnizori de bunuri si servicii,

Avem in derulare un proiect ROSE, beneficiar fiind Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti, unde se prevede achizitionarea de Echipamente IT. Va rugam sa ne sprijiniti cu o oferta privind achizitia de Echipamente IT. Atasat gasiti Invitatia de participare, Termeni si Conditii de livrare. In cazul in care sunteti interesat, va rugam sa ne trimiteti  oferta pana la 10.04.2020, ora 12:00 (tel. 021 402 96 48, email: secretariat_isb@upb.ro, persoana de contact: Prof dr. ing. Ilie Filip, email: ilie.filip@yahoo.com). Multumim pentru intelegere si asteptam raspunsul d-voastra cat mai curand posibil.

ID Achizitie - RISCMIN CO - AN I

Dată publicare anunț - 03.04.2020

Denumire achiziție -Echipamente IT

Tip contract - Echipamente IT

Termen limită depunere oferte - 10.04.2020, ora 12:00

Burse, semestrul II (an univ. 2019-2020)

Decizia Consiliului de Administratie al UPB privind masurile de prevenire si de monitorizare a riscurilor privind COVID-19 in Universitatea Politehnica din Bucuresti

Masuri preventive Coronavirus-Covid-19

In atentia studentilor din Universitatea Politehnica din Bucuresti: masuri preventive privind epidemia de pneumonie virala (Coronavirus-Covid-19). Parcurgeti cu atentie aceste informatii si inregistrati numarul de telefon si adresa de email la care puteti anunta potentiale situatii de contaminare, sau traseele calatoriilor in strainatate (daca este cazul).

Apel achizitie 3 - proiect ROSE

Stimati colaboratori-furnizori de bunuri si servicii,

Avem in derulare un proiect ROSE, beneficiar fiind Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti, unde se prevede achizitionarea de Echipamente IT pentru studenti aflati in situatii defavorabile.

Va rugam sa ne sprijiniti cu o oferta privind achizitia de Echipamente IT.

Atasat gasiti Invitatia de participare, Termeni si Conditii de livrare. In cazul in care sunteti interesat, va rugam sa ne trimiteti oferta pana la 19.02.2020, ora 12:00 (tel. 021 402 96 48, email: secretariat_isb@upb.ro, persoana de contact: Prof dr. ing. Ilie Filip). Multumim pentru intelegere si asteptam raspunsul d-voastra cat mai curand posibil.

ID Achizitie - RISCMIN CO - AN I; Dată publicare anunț - 11.02.2020; Denumire achiziție - Echipamente IT; Tip contract - Echipamente IT; Termen limită depunere oferte - 19.02.2020, ora 12:00.

Concurs Parlamentul European

Concursul este adresat in special tinerilor cu varste cuprinse intre 16 - 30 de ani care doresc sa transmita proiecte axate pe schimburi educationale, culturale sau sportive cu scopul de a promova valorile si identitatea europeana.

Concursul este organizat de Parlamentul European si Fundatia Charlemagne din Aachen, Germania. Mai multe detalii, in adresa UPB de mai jos.

Eveniment Parlamentul European

Studentii UPB sunt invitati sa participe la evenimentul ,,Viitorul este acum", organizat de catre Parlamentul European din Strasbourg, in perioada 20 - 30 mai a.c.

Mobilitati pentru studenti

Mobilitati de scurta durata pentru studenti prin programul Athens Network. Programul se desfășoară de două ori pe an, în lunile noiembrie și martie si cuprinde 30 de ore de cursuri științifice și 10 - 15 ore de activități „Dimensiunea Culturala Europeană”. La încheierea unei sesiuni ATHENS, se organizează o examinare si se acorda diploma si credite (în general 3 credite ECTS).  La intoarcerea din mobilitate fiecare student va primi o bursa de 500 ron în baza atestatului final.

Cererile se depun pana pe data de 28 ianuarie 2020. Etape inscriere:

  • Accesarea site-ului Athens și crearea unui cont pentru selectarea universității și a cursurilor pe care studentii doresc sa le urmeze (http://athensnetwork.eu/);
  • Descarcarea formularului de inregistrare si a formularului Student Commitment, pe care trebuie sa le prezinte la Directia Relatii Internationale (cladirea Rectorat, et. 3, camera 310) pana la data de 28 Ianuarie 2020.

Este necesar un nivel minim de cunoastere a limbii engleze (nivel B2).

Sesiune iarna - programare examene

Apel achizitie 2 - proiect ROSE

Stimati colaboratori-furnizori de bunuri si servicii,

Avem in derulare un proiect ROSE, beneficiar fiin Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti, unde se prevede achizitionarea de Consumabile pentru studenti aflati in situatii defavorabile.

Va rugam sa ne sprijiniti cu o oferta privind achizitia de Consumabile. Atasat gasiti Referatul de necesitate, Specificatiile tehnice, Invitatia de participare, Termeni si Conditii de livrare. In cazul in care sunteti interesat, va rugam sa ne trimiteti oferta pana la 21.01.2020, ora 12:00 (tel. 021 402 96 48, email: secretariat_isb@upb.ro, persoana de contact: Prof dr. ing. Ilie Filip). Multumim pentru intelegere si asteptam raspunsul d-voastra cat mai curand posibil.

ID Achizitie - RISCMIN CO - AN I; Dată publicare anunț - 14.01.2020; Denumire achiziție - Consumabile; Tip contract - Consumabile.

Termen limită depunere oferte - 21.01.2020, ora 12:00

Apel achizitie 1 - proiect ROSE

Stimati colaboratori-furnizori de bunuri si servicii,

Avem in derulare un proiect ROSE, beneficiar fiind Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti, unde se prevede achizitionarea unui Kit pentru studenti aflati in situatii defavorabile. Va rugam sa ne sprijiniti cu o oferta privind achizitia unui kit pentru studenti. Atasat gasiti Referatul de necesitate, Specificatiile tehnice, Invitatia de participare, Termeni si Conditii de livrare. In cazul in care sunteti interesat, va rugam sa ne trimiteti oferta pana la 17.01.2020, ora 12:00 (tel. 021 402 96 48, email secretariat_isb@upb.ro, persoana contact: prof.dr.ing. Ilie Filip ).

Multumim pentru intelegere si asteptam raspunsul d-voastra cat mai curand posibil. ID Achizitie - RISCMIN CO - AN I Dată publicare anunț - 09.01.2020. Denumire achiziție - Kit pentru studenti. Tip contract - Kit pentru studenti.

Termen limită depunere oferte - 17.01.2020, ora 12:00

Invitatie - prima ediție a „Galei Antreprenorului UPBizz”

Universitatea Politehnica din Bucuresti va organiza prima ediție a „Galei Antreprenorului UPBizz” - Marti, 10 decembrie, începând cu ora 16:00, în Sala Senatului. Acest eveniment isi propune sa devina o celebrare a realizarilor antreprenoriale ale absolventilor, dar si o promovare a antreprenoriatului in randul studentilor universitatii. In cadrul  „Galei Antreprenorului UPBizz”, vor fi premiati absolventii cu rezultate remarcabile din mediul de afaceri, precum si studentii care au castigat concursul organizat de UPBizz in cadrul proiectului ,,Fii Antreprenor 3.0.!". In acest sens, va invitam sa va alaturati demersului nostru de a crea o comunitate care sa contribuie la dezvoltarea spiritului si competentelor antreprenoriale ale studentilor UPB.

Rapoarte cercetare I si III

Rapoartele de cercetare I si III pentru disertatie - de incarcat pe platforma isb.curs.pub.ro pana pe data de 11 ianuarie 2020. Rapoartele de cercetare NU se incarca pe platforma studenti.pub.ro!

Târgul de Cariere POLIJobs

Eveniment organizat de Universitatea Politehnica din București, prin intermediul Agenției de Plasare a Forței de Muncă, în perioada 6-7 noiembrie 2019. Locatie: hol AN, cladire Rectorat, intre orele  10.00 - 16.00. Târgul de Cariere reunește 65 de companii reprezentative pentru piața muncii, ce propun numeroase oportunități de carieră pentru studenți și absolvenți, precum: programe de burse, internship-uri, job-uri part-time sau full-time. Site-ul oficial al evenimentului: http://cariere.upb.ro/.

Repartizare teme licenta

Alianta Romana a Universitatilor Tehnice (ARUT)

Program inscriere proiect PISA

Modul psihopedagogic - anul I Master

Lansare proiect "Fii Antreprenor 3.0"

Lansarea celei de-a treia ediții a proiectului CNFIS-FDI 2019- 0039 ,,FII ANTREPRENOR 3.0!”, din cadrul Universității POLITEHNICA București, organizat prin intermediul Centrului de Antreprenoriat și cofinanțat de către Ministerul Educației Naționale.

Deschidere an universitar 2019-2020

Festivitatea de deschidere a noului an universitar 2019-2020:

Luni, 23 septembrie 2019, in AULA UPB, cu începere de la ora 10:00.

Numarul de locuri pe facultati este limitat. Pentru facultatea ISB sunt disponibile 65 locuri.

Pentru a facilita accesul in sala, studentii sunt rugati sa vina cu aproximativ 20 minute mai devreme.

Studentii de anul I si profesorii sunt invitati luni, 23 septembrie 2019, la festivitatea de deschidere pe facultate a anului universitar, in sala AN-017, ora 13:00.

Proiect PISA

Calendar inscriere si selectie studenti, pentru proiectul "PROFESORI INOVATORI - STUDENTI ANTREPRENORI!", cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Program cazare, anul universitar 2019-2020

Pentru obtinerea unui loc de cazare pentru anul universitar 2019-2020, studentii se vor prezenta in zilele de 19 si 20 septembrie, la sediul facultatii ISB (sala D-005), conform urmatorului program:

  • 19 septembrie, orele 9 - 15: anul I; in limita timpului disponibil, dupa cazarea studentilor din anul I vor fi cazati si studentii din anul II;
  • 20 septembrie, orele 9 - 15: anii III si IV, precum si studentii de la master.

La momentul cazarii studentii vor achita suma necesara pentru prima luna de cazare, precum si fondul de rulment.

Proiect PISA

Inscrieri pentru proiectul "PROFESORI INOVATORI - STUDENTI ANTREPRENORI!" (bursa Student Antreprenor, 3 semestre), cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Programare restante - sesiune toamna, 2019

26.08.2019 - Au fost efectuate unele modificari privind programarea restantelor la anii III si IV licenta, precum si la Master anul I.

Modificare sala/ora examen Biotehnologii!

Program secretariat ISB, 29 iulie - 23 august 2019

Recuperare Geometrie Descriptiva, anul I, sem. I

Date de recuperare pentru disciplina “Geometrie descriptiva”, anul I, sem.1 (prof. Ermina Tapu):

27.08.2019, ora 10 00 , sala BN 323

29.08.2019, ora 10 00 , sala BN 323

EIT Food RIS Solutions

In scopul dezvoltarii competentelor antreprenoriale ale studentilor, a fost lansat programul EIT Food RIS Solutions. Mai multe detalii aici.

Distribuire tabere de vara, 2019

Tabere studentesti 2019

Tabere studentesti ISB, 2019. Repartitiile pe serii vor fi comunicate pana cel tarziu pe data de 18 iunie 2019, dupa ce acestea vor fi primite de la Casa de Cultura a Studentilor.

Concurs de creatie

Organizator - Ambasada Republicii Chineze in Romania

Colocviu practica, iulie 2019

Stagii Robert Schuman

Parlamentul European ofera stagii Robert Schuman de 5 luni (incepand cu 1 Octombrie 2019) pentru absolventi de studii universitare. Depunerea candidaturilor se face pana pe data de 30 iunie 2019, ora 12:00.

Comisii diploma-disertatie

Antreprenoriat

Initiativa antreprenoriat pentru studenti, cu premii.